Ιατρικό Προσωπικό

«Αξιοπιστία, Καινοτομία, Υπευθυνότητα, Ακεραιότητα»

Δρ. Θύρσος Ποσπορής, Γενικός Διευθυντής

Ιδρυτής και διευθυντής του Ιατρικού Δια- γνωστικού Κέντρου «Άγιος Θέρισσος» από το 1990. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε από το 1986 μέχρι το 1990 στο τμήμα του Αξονικού και Μαγνητικού Τομο- γράφου στο Διαγνωστικό Κέντρο «Εγκέφαλος», στην Αθήνα, με διευθυντή το γνωστό Νευροχειρουργό δρα Ζαχαρία Καψαλάκη. Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Μαγνητική Τομο- γραφία στο Rotterdam της Ολλανδίας και στη Βόννη της Γερμανίας.

Συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων (τοπικά και διεθνή), όπως το Συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Αμερικής, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ακτινολογίας, όπου συμμετείχε σε αρκετές επιστημονικές παρουσιάσεις. Έχει στηρίξει τα πλείστα κυπριακά συνέδρια όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του Κέντρου «Άγιος Θέρισσος» και έχει οργανώσει, ως διευθυντής του Κέντρου, αρκετά σεμινάρια εντός Κύπρου

Δρ. Ελένη Ηρακλέους, Επιστημονικός Διευθυντής

Ειδικός Ακτινολόγος

Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Ιατρική σχολή τού Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Έχει εκπαιδευτεί στην Ακτινολογία στο Royal Ιnfirmary του Εδιμ- βούργου, με υποτροφία από τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας (WHO), όπου και απέκτησε το Δίπλωμα στην Ακτινοδιαγνωστική και έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου των Ακτινολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατέχει το δίπλωμα της European Society of Skeleton Radiology (ESSR) και είναι διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει σειρά μεταπτυχιακών μετεκπαιδεύσεων στην Αξονική και Μαγνη- τική Τομογραφία ειδικά στη Νευροακτινολογία και στο Μυοσκελετικό Σύστημα (από το Manchester Royal Infirmary του Ηνωμένου Βασιλείου, το Dijkzigt Hospital του Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το Edinburgh Royal Infirmary της Σκωτίας, το National Ηospital for Nervous Diseases του Λονδίνου, το Queen Square imaging Center του Λονδίνου και το Massachusetts General Hospital της Βοστόνης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής). Έχει διατελέσει διευθύντρια του Ακτινολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και τώρα είναι επιστημονική δι- ευθύντρια του Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου «Άγιος Θέρισσος». Είναι ιδρυτι- κό μέλος της Ακτινολογικής Εταιρείας Κύπρου, όπου διετέλεσε γραμματέας για πολλά χρόνια και είναι ενεργό μέλος της Αμερικανικής Ακτινολογικής Εταιρεί- ας Βορείου Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ακτινολογικής Εταιρείας (όπου είναι και η αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Επιστημονική Επιτροπή). Είναι μέλος της Συντακτικής Ομάδας του περιοδικού «International Angiology». Έχει διατελέσει κριτής εργασιών για τα επιστημονικά περιοδικά European Journal of Radiology και International Angiology. Έχει πέραν των 20 δημοσιεύσεων σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, περιλαμβανομένων των European Radiology, Pediatric Radiology και Neuroradiology, 32 επιστημονικές παρουσιάσεις σε συνέδρια, περιλαμβανομέ- νων των συνεδρίων του Radiological Society of North America και του European Congress of Radiology. Έχει, επίσης, δώσει περισσότερες από 80 διαλέξεις ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε διάφορα διεθνή, ελληνικά και κυπριακά συνέδρια. Συμμετείχε ακόμη σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα του Κέντρου.

 

Δρ. Δήμητρα Ζιάκα

Ακτινολόγος Ιατρός με ειδικότητα στην Ακτινοδιαγνωστική και εξειδίκευση σε Υπερηχοτομογραφία, Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία.

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πα- νεπιστημίου Ιωαννίνων. Έλαβε την εκπαίδευσή της στην ειδικότητα της Ακτινοδιαγνωστικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγε- λισμός» σε όλο το φάσμα της κλασικής Ακτινολογίας-Μαστογραφίας, καθώς επίσης και στην Αξονική Τομογραφία, Μαγνητική Τομογραφία, Υπερήχους και έγχρωμο Doppler, ενώ εκπαιδεύτηκε και στους τομείς της Επεμβατικής Ακτινολογίας και Αγγειογραφίας. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ακτινοδιαγνωστικής τον Ιούνιο το 2008. Έχει δημοσιεύ- σει άρθρα σε Ελληνικά και Διεθνή Ιατρικά περιοδικά και συμμετείχε σε Μετεκπαιδευτικά Ακτινολογικά Σεμινάρια και Συνέδρια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έλαβε ειδική εκπαίδευση στην Αξονική Στεφανιογραφία στο Ακτινολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κιέλου, στη Γερ- μανία, το 2009. Από τον Οκτώβριο του 2008 εργάζεται στο Διαγνωστικό Κέντρο «Άγιος Θέρισσος » με αρμοδιότητες στον Υπέρηχο, στη Μαγνη- τική Τομογραφία και στην Αξονική Τομογραφία, με ιδιαίτερη ειδίκευση στην Αξονική Στεφανιογραφία.

Δρ. Σοφοκλής Σοφοκλέους

Ειδικός Πυρηνικός Ιατρός

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Γκαίτιγκεν της Δυτικής Γερμανίας και απέκτη- σε την Ειδικότητα της Πυρηνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου, Γερμανίας, με μέ- ντορα τον ιδρυτή της Πυρηνικής ιατρικής στην Ευρώπη,καθηγητήδραK-HHundershagen.ΟΔρΣοφοκλέουςείναι αρι- στούχος διδάκτωρ στο πιο πάνω πανεπιστήμιο, με θέμα της διδακτορικής του διατριβής «καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα, διάγνωση, θεραπεία και πρόγνωση». Διετέλεσε, επίσης, επιμελητής και διευθυντής ιδιωτικής κλινικής πυρηνικής ιατρικής στη Γερμανία. Είναι συγγραφέας του βιβλί- ου «Σύντομο εγχειρίδιο σύγχρονης Πυρηνικής Ιατρικής». Είναι μέλος της εκδοτικής επιτροπής του περιοδικού «Ελληνική Πυρηνική Ιατρική». Έχει δημοσιεύσει αρκετές επιστημονικές εργασίες σε ξένα, ελληνικά και κυπριακά περιοδικά και έχει προβεί σε πολλές επιστημονικές παρουσι- άσεις σε ξένα, ελληνικά και κυπριακά συνέδρια. Το Κέντρο Πυρηνικής Ιατρικής «Άγιος Θέρισσος», του οποίου είναι ιδρυτής και διευθυντής, συ- μπλήρωσε τον Ιούλιο του 2010 δεκατέσσερα χρόνια δημιουργικής προ- σφοράς στον τομέα της διαγνωστικής και θεραπευτικής πυρηνικής ιατρι- κής. Πέραν από την εφαρμογή των γνωστών εξετάσεων της πυρηνικής ιατρικής, το Κέντρο αυτό αποτελεί εξειδικευμένο τομέα διάγνωσης και θεραπείας παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα (ιδιαίτερα του καρκίνου), διαθέτει σύγχρονο εργαστήριο πυρηνικής καρδιολογίας και είναι κέντρο αναφοράς για ραδιοϊσοτοπική υμενεκτομή ασθενών με αρθρίτιδες.

Δρ Μάριος Πατζιαρής

Ειδικός Νευρολόγος

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου

Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα Νευ- ρολογίας από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλο- νίκης και τη Β ́ Νευρολογική Κλινική του Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στη χρήση των υπερήχων στη Νευρολογία στο εργαστήριο Irvine του Νοσοκομείου St. Mary’s του Λονδίνου και στη θεραπεία των οξέων Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης της Ιατρικής Σχολής του ΧάρβαρντστηΒοστώνη. Απότο1995εργάζεταιστοΚλινικόΤμήματουΙνστιτού- του Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) στη Λευκωσία. Από το 1996 είναι συνεργάτης του Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου Αγιος Θέρισσος στη Λευκωσία στην εξέταση των εξωκράνιων και ενδοκράνιων αρτηριών με τη χρήση υπερή- χων. Μετείχε σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα για την αιτιοπαθογένεια και τη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, θεραπεία οξέων Αγγειακών Εγκεφαλι- κών Επεισοδίων, στον έλεγχο της επιδημιολογικής και γενετικής επίπτωσης της θρομβοφιλίας στον κυπριακό πληθυσμό κ.ά.

Δρ Θεοδόσης Τυλλής

Παθολόγος

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα παθολογίας από την πανεπιστημιακή κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών . Εξειδίκευση στην αγγειολογία και ειδικά στη έρευνα του φλεβικού συστήματος με Triplex.